Dit zijn de doelen die wij steunen & zo kan je zelf je steentje bijdragen!

Dit zijn de doelen die wij steunen & zo kan je zelf je steentje bijdragen!

Dit zijn de doelen die wij steunen & zo kan je zelf je steentje bijdragen!

Bij Aveta dragen we graag ons steentje bij aan een betere wereld. Want zelfs in Nederland is niet alles even goed geregeld voor veel (ongepland) zwangere vrouwen en kersverse moeders. In dit artikel vertellen we je alles over de goede doelen die wij steunen en waarom deze doelen zo speciaal voor ons zijn. Ben je benieuwd hoe je zelf kunt helpen? Aan het einde van deze blog vind je praktische tips waarmee je zelf het verschil kunt maken. Samen maken we positieve impact!

Verloskundigen & kraamverzorgenden - Giften uit ons assortiment
Een bevalbad, een birth ball, niet iedere zwangere kan dit zich veroorloven voor haar bevalling. Bij Aveta gunnen we iedere moeder een kalme, liefdevolle geboorte. Daarom geven wij onze retourproducten regelmatig weg aan (aanstaande) mama’s die dit goed kunnen gebruiken. We werken daarvoor samen met verloskundigen en kraamverzorgenden uit het hele land. Zij hebben een goed overzicht van wie wat nodig heeft. Het gebeurt zelfs weleens dat we een product vanuit ons eigen assortiment doneren wanneer we het even niet als retourproduct hebben liggen. Het idee is dus simpel maar krachtig: we delen wat we hebben met anderen die het nodig hebben. Samen staan we sterk(er)!

Stichting Beschermde Wieg - Een euro voor elke bestelling

Stichting Beschermde Wieg is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet voor moeders en baby’s in noodsituaties. De organisatie biedt een veilige en anonieme plek waar moeders hun pasgeboren baby's kunnen achterlaten wanneer ze zich in een uitzichtloze situatie bevinden en niet voor hun kind kunnen zorgen. Het doel van Stichting Beschermde Wieg is om te voorkomen dat baby's op onveilige plaatsen worden achtergelaten, zoals in vuilniscontainers of bij verlaten gebouwen. Dankzij deze organisatie kunnen de baby's liefdevol worden verzorgd totdat er een permanente oplossing gevonden wordt zoals adoptie of pleegzorg. Stichting Beschermde Wieg is grotendeels afhankelijk van giften om kwetsbare moeders en baby’s in nood te kunnen blijven helpen, daarom doneren we per bestelling 1,- euro aan deze stichting. Met jouw bestelling draag je dus direct bij aan het welzijn van deze kwetsbare jonge levens.

Stichting Babyspullen - Elke review telt

 “Omdat elk kind recht heeft op een goede start”
In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Dat betekent dat er jaarlijks maar liefst 13.000 baby’s onder de armoedegrens worden geboren. Als moeder wil je ‘in blijde verwachting’ kunnen zijn en je niet af hoeven te vragen of je wel genoeg luiers kunt kopen voor de rest van de week. Stichting Babyspullen helpt aanstaande moeders hierbij met babystartpakket. Bij Aveta dragen we deze stichting een warm hart toe daarom doneren we voor elke review die wij ontvangen 1,- euro aan Stichting Babyspullen. Wanneer jij dus een review achterlaat over een van onze producten help je dus niet alleen anderen bij hun aankoopbeslissing, maar draag je ook bij aan dit mooie doel. Jouw woorden en feedback kunnen het verschil maken voor deze kleintjes.

Hoe jij zelf ook kunt helpen

  • Doneer je overgebleven kraamartikelen: De kans is groot dat je niet alle spullen uit je kraampakket hebt gebruikt. In plaats van ze weg te gooien kan je ze ook doneren aan moeders die dit goed kunnen gebruiken. Zo kan je de spullen bijvoorbeeld inleveren bij je verloskundige of je kraamhulp. Ook kan je ervoor kiezen om de spullen in te leveren bij een inzamelpunt zoals Stichting Baby Hope. Zij zamelen kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa.
  • Geef kleding of voedsel: Ga op zoek naar lokale liefdadigheidsorganisaties zoals voedselbanken of kledingbanken bij jou in de buurt en doneer kleding, speelgoed, of andere items die je niet meer gebruikt.
  • Steun een goed doel: Kies een goed doel dat je na aan het hart ligt en steun het financieel. Zelfs kleine bijdragen kunnen een groot verschil maken. Op de website van Doneren aan Goede Doelen zie je welke doelen zich inzetten voor kinderen.
  • Word vrijwilliger: Heb je een uurtje? Geef 't aan een ander! Er zijn talloze organisaties die vrijwilligers zoeken. Meld je aan als taalmaatje, blindenbuddy, activiteitenbegeleider of net wat er bij jou persoonlijkheid en tijd past. Op de website van NL Voor Elkaar vind je een uitgebreid overzicht van de openstaande activiteiten door heel Nederland.

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om ook een handje te helpen. Een betere wereld begint bij jezelf zoals je ziet! Het zijn vaak kleine dingen die al een groot verschil kunnen maken voor een ander.